Isa Claassens en ik zitten nog met blosjes op de wangen na een hele toffe avond. Voor onze nieuwe basisschool gingen we op kennismakingsexpeditie met geïnteresseerde ouders. We hadden er natuurlijk voor kunnen kiezen de school met een powerpoint te presenteren, maar veel waardevoller vonden we het om samen onze school te ervaren. Een school waar we 50 weken per jaar onderwijs op maat bieden en ouders, kinderen en leerkrachten meedenken en meebeslissen. En een school waar we niet alleen in, maar ook buiten de school leren.

Tijdens de expeditie spraken ouders over wat zij belangrijk vinden voor onze school die in 2019 in Beek-Ubbergen mag starten. Waar Isa en ik 3,5 jaar geleden nog met z’n tweeën begonnen, waren we nu met een boomgaard vol mensen die geloven in beter onderwijs. Diezelfde avond kwamen de eerste aanmeldingen binnen.

Hoewel ouders in eerste instantie terughoudend waren toen we hen uitnodigden voor een expeditie, was hun mening na de expeditie volledig veranderd. “Ik merkte dat ik het eerst wat gek vond om samen op pad te gaan. Waarom zou je voor een kennismaking moeten gaan wandelen? Maar ik heb ervaren dat je zo tot hele andere gesprekken en inzichten komt.”