NFU – landelijke master Kwaliteit en Veiligheid in Zorg standard

Vanaf september 2014 is er voor professionals in de zorg een masteropleiding kwaliteit en veiligheid van de patiëntenzorg: de NFU-master KVP. Inmiddels start al weer de vierde lichting van deze opleiding. Vanuit het kernteam met dr. Hub Wollersheim en dr. Marion Verduijn, begeleidde ik de docententeams uit 8 universitaire ziekenhuizen in de ontwikkeling van deze landelijke postinitiele masteropleiding. Ik formuleerde samen met hen een gezamenlijk gedragen onderwijsvisie, didactische kaders, curriculumopbouw en ik werkte aan de kwaliteitszorg, opleidingsorganisatie, -financiën en -communicatie. De opleiding is gestart met 25 ervaren medisch specialisten en verpleegkundigen als deelnemers en succesvol geaccrediteerd door de NVAO.

Continue Reading

Radboud Universiteit – accelerator voor zorginnovatie standard

Project learning, self directed learning en practice based education zijn termen die veel genoemd worden als het gaat om onderwijsinnovatie. Maar hoe pas je ze in de praktijk toe? In het onderwijsinnovatieproject Get Real werken studenten van Biomedische Wetenschappen en Geneeskunde binnen de Radboud Universiteit als “Think tanks” voor grote en reële opdrachtgevers uit de praktijk. In verschillende masterclasses worden zij klaargestoomd om in teams lastige praktijkvraagstukken op een vernieuwende manier te onderzoeken. Ik coördineerde en bedacht samen met onderwijsinnovator Jur Koksma dit project in opdracht van docent Rob Reuzel en Reshape directeur Lucien Engelen.

Continue Reading

Radboudumc – blended learning kwetsbare ouderen standard

Vanuit de afdeling geriatrie van het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen, ontwikkelde ik een leeromgeving rondom de zorg voor deze kwetsbare ouderen. Hierbij gaf ik leiding aan een multidisciplinair team van een senior verpleegkundige, artsen en implementatiecoördinatoren. De blended leeromgeving bestaat uit een combinatie van: (online) coaching on the job e-learning met assessment online forum korte trainingsbijeenkomsten Deze leeromgeving ontwikkelden we voor artsen en verpleegkundigen van verschillende afdelingen binnen en buiten het ziekenhuis. Hij wordt, ruim acht jaar na ontwikkeling, nog steeds door verschillende zorginstellingen in de regio benut. Dit project maakt deel uit van een groot maatschappelijk programma om de zorg voor ouderen, vanuit verzorgingstehuizen, fysiotherapeuten, ziekenhuizen, huisartsen en gemeenten te te verbinden.  

Continue Reading

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!