Kun je in deze tijd van snelle meningen nog een weloverwogen keuze maken? Wat is uberhaupt een weloverwogen en ‘juiste’ beslissing’ voor bijvoorbeeld je buurt, je stad of het land? En hoe maak je die samen?

Vragen waarbij je je moeilijk iets kan voorstellen wanneer je democratische besluitvorming veelal in miniverband of vanaf de zijlijn meemaakt. Theatergroep SPACE brengt in haar voorstelling Pig Bank deze grote vragen terug tot menselijke proporties.

Bij elke voorstelling zien we 6 echte idealisten met hun droom. Het publiek doneert een vrijwillige bijdrage in “Pig”, het spaarvarken. Vervolgens kan zij met de knoppen in de hand bepalen wie de idealist van de avond wordt en met de inhoud van het spaarvarken zijn droom kan verwezenlijken. De resultaten verschijnen meteen op het grote scherm waardoor iedereen onmiddellijk geconfronteerd wordt met de meningen van de andere stemmers.

Maar wat op het eerste gezicht alleen een leuke talentenjacht voor idealisten lijkt, blijkt in werkelijkheid nog een dubbele bodem te bezitten. Kan het publiek namelijk met slechts korte DWDD-achtige fragmenten en interviews van de idealisten wel een goede keuze maken? Hoe kom je gezamenlijk tot die ene juiste beslissing?